Κατηγορίες

Σάντουιτς με ψητή πιπεριά, βασιλικό και σάλτσα ελιάς και αντζούγιας

Σάντουιτς με ψητή πιπεριά, βασιλικό και σάλτσα ελιάς και αντζούγιας
Υλικά
(για 12 σάντουιτς)

5 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
80-100 γρ. φιλετάκια αντζούγιας (συντηρημένα σε λάδι), στραγγισμένα και λιωμένα
2 μεγάλες μπαγκέτες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
1/3 φλιτζανιού πάστα μαύρης ελιάς
20 φύλλα βασιλικού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ ή σε φλόγα μέχρι να μαυρίσουν και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Μόλις κρυώσουν, τις καθαρίζουμε από φλούδα και σπόρια και τις κόβουμε σε τέταρτα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές με το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το 1/4 περίπου από τις αντζούγιες. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τις αφήνουμε στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
3. Ψήνουμε τις μπαγκέτες σε δυνατή φωτιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στο βαθμό της αρεσκείας μας. Απλώνουμε στο κάτω μέρος την πάστα ελιάς και προσθέτουμε από πάνω τις μαριναρισμένες πιπεριές με τους χυμούς τους, τα φύλλα βασιλικού και τις υπόλοιπες αντζούγιες. Κλείνουμε τις μπαγκέτες, τις κόβουμε σε 12 κομμάτια και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;