Κατηγορίες

Σπιτικές αραβικές πίτες

Σπιτικές αραβικές πίτες
Εύκολα και υγιεινά, με λίγο αλεύρι, λάδι και νερό φτιάχνουμε υπέροχες σπιτικές αραβικές πίτες. Μπορούμε να τις γεμίσουμε με ό,τι τραβάει η όρεξή μας!

Υλικά
(για 8 πίτες)

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. αλάτι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού νερό


 
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το νερό και ανακατεύουμε στην αρχή και έπειτα ζυμώνουμε με τα χέρια. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη.
2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε με πλάστη τα κομμάτια της ζύμης και τα κάνουμε λεπτά και στρογγυλά όπως είναι οι κρέπες.
3. Τινάζουμε ελαφρά κάθε πίτα, ώστε να φύγει το πολύ αλεύρι και τις ψήνουμε, μια-μια, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;