Κατηγορίες

Κρουασάν βουτύρου με σολομό και τυρί κρέμα

Κρουασάν βουτύρου με σολομό και τυρί κρέμα
Μεταξένιος καπνιστός σολομός, απαλό τυρί κρέμα και μυρωδάτος άνηθος στα αγαπημένα Croissants βουτύρου από τη Χρυσή Ζύμη. Μια υπέροχη ιδέα για ένα εύκολο και πολύ γευστικό σνακ για όλη τη μέρα.

Υλικά
(για 12 κρουασάν)
 
1 συσκευασία Croissants βουτύρου Χρυσή Ζύμη
200 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
1/2  κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο + 1/3 φλιτζανιού σε μικρά κλαράκια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε μέσα τα κρουασάν, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
2. Μόλις ο φούρνος έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία βάζουμε μέσα το ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά με αέρα, μέχρι τα κρουασάν να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
3. Ενώ τα κρουασάν ψήνονται ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με το χυμό λεμονιού, τις 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο και 1 πρέζα πιπέρι.
4. Βγάζουμε τα κρουασάν από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε οριζόντια στα δύο. Απλώνουμε στο κάτω μέρος τους το τυρί κρέμα, τον σολομό, ελάχιστο πιπέρι και 2-3 φουντίτσες άνηθου. Σκεπάζουμε με το επάνω μέρος τους και σερβίρουμε.

Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε...Πέτυχε!






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;