Κατηγορίες

Τηγανητά στικς κολοκύθας

06/12/2017 21:00, 0 σχόλια

Τηγανητά στικς κολοκύθας
Με μία κολοκύθα μπορείτε να κάνετε περισσότερα απ' όσα νομίζετε. Αυτή τη φορά τη δοκιμάζουμε σε τηγανητά sticks, σαν σνακ για να αποφύγουμε τα πατατάκια αλλά και για να την προσθέσουμε σε σαλάτες και να συνοδεύσουμε τα ψητά μας.

Υλικά
(για 2-3 άτομα)

500 γρ. κολοκύθα
4-5 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από εξωτερικό φλοιό και σπόρους. Κόβουμε την καθαρή πλέον ψίχα σε μακρόστενα κομμάτια σαν τηγανητές πατάτες.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στικς κολοκύθας και τα πασπαλίζουμε καλά με το κορν φλάουρ.
3. Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά. Τηγανίζουμε τα στικς για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
4. Τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κύμινο (προαιρετικά) και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;