Κατηγορίες

Σκορδόψωμο γεμιστό με τυρί

Σκορδόψωμο γεμιστό με τυρί
Ξεχάστε το κλασικό σκορδόψωμο και δοκιμάστε ένα νόστιμο, παιχνιδιάρικο και πρωτότυπο ψωμί, ιδανικό για φιλικές μαζώξεις. Ένα ολόκληρο καρβέλι ψωμί, που κόβεται σε τετράγωνα, γεμίζεται με σκορδοβούτυρο και μπόλικο τυράκι και ψήνεται στο φούρνο. Το λένε και ψωμί τράβα-τσίμπα! Αρκεί να το δοκιμάσετε μία μόνο φορά, για να το βάλετε στις αγαπημένες σας συνταγές.

Υλικά
(για 4-6 μερίδες)

1 μικρό καρβέλι ψωμί
5 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
αλάτι



Εκτέλεση
1. Πολτοποιούμε στο μούλτι τις σκελίδες σκόρδου μαζί με τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο μαζί με μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας όσο χρειάζεται για να μην πάρει χρώμα το σκόρδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε το καρβέλι οριζόντια και κάθετα, προσέχοντας να μην το κόψουμε μέχρι κάτω. Γεμίζουμε τις τομές με το σκορδοβούτυρο και το τριμμένο τυρί.
4. Τυλίγουμε το καρβέλι με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 10 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;