Κατηγορίες

Εύκολο ψωμί με μπύρα

09/11/2017 19:00, 0 σχόλια

Εύκολο ψωμί με μπύρα
Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε αυτή τη γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμο ψωμί με μπύρα, από το οποίο σίγουρα δεν θα μείνει ψίχουλο. Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά ή και τυρί της αρεσκείας σας.

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι, κοσκινισμένο
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Αναμειγνύουμε τα ξηρά συστατικά. Προσθέτουμε την μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη, μακρόστενη φόρμα του κέικ και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο (αν θέλουμε μια πιο μαλακή κρούστα, σαν αυτή του κλασικού ψωμιού, ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά).
3. Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και όταν το τρυπήσουμε με μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Το βγάζουμε από τον φούρνο και τη φόρμα και το αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά να κρυώσει.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;