Κατηγορίες

Εύκολα αλμυρά muffins με τυριά και σπανάκι

Εύκολα αλμυρά muffins με τυριά και σπανάκι
Πεντανόστιμα αλμυρά κεκάκια που γίνονται γρήγορα και είναι ιδανικά για πρωινό, για κολατσιό αλλά και για παιδικά πάρτι. Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμα! Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε άλλα τυριά της αρεσκείας σας.

Υλικά
(για 16 muffins)

150 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι, κομμένα σε μέτριο μέγεθος
70 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά), χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
250 ml γάλα
70 ml ελαιόλαδο
3 μεγάλα αυγά
450 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
1/2 κ.γ. αλάτι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο πρώτα τυριά με το σπανάκι και την πιπεριά τσίλι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, βάζουμε το γάλα και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το περιεχόμενο του πρώτου μπολ και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε και τη φέτα και ανακατεύουμε πάλι.
3. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο τους.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;