Κατηγορίες

Μαρινάδα μυρωδικών για ψητό κρέας

Μαρινάδα μυρωδικών για ψητό κρέας
Μια εξαίσια μαρινάδα με μεσογειακά μυρωδικά που θα δώσει ξεχωριστή γεύση στα ψητά μας και θα τα κάνει πιο τρυφερά. Ταιριάζει με όλα τα κρέατα, ιδίως με αρνίσια παϊδάκια και χοιρινές μπριζόλες.

Υλικά

3/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
1 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
2 φύλλα δάφνης σε μικρά κομματάκια
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1/3 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα όλα τα υλικά.
2. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για μία ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο ώστε να δέσουν οι γεύσεις.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;