Κατηγορίες

Σος με ταχίνι

Σος με ταχίνι
Μια υπέροχη, κρεμώδης σάλτσα με ταχίνι, λεμόνι και σκόρδο, που φτιάχνεται πανεύκολα και μπαίνει παντού- σαν ντρέσινγκ σε σαλάτες, πάνω από ψητό κρέας και λαχανικά ή σερβίρεται απλά σαν dip.

Υλικά

1/3 φλιτζανιού ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού (περίπου μισό λεμόνι)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. αλάτι
2 έως 6 κ.σ. χλιαρό νερό
1 πρέζα κύμινο (προαιρετικά)
1 πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε σε ένα μπολ το ταχίνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά. 
2. Προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό, χτυπάμε με το σύρμα και συνεχίζουμε προσθέτοντας κουταλιά-κουταλιά το νερό και χτυπώντας, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
3. Προσθέτουμε (προαιρετικά) το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και τον μαϊντανό. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή χυμό λεμονιού. Τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;