Κατηγορίες

Σπιτική κέτσαπ

11/10/2017 19:00, 0 σχόλια

Σπιτική κέτσαπ
Προμηθευτείτε ώριμες ντομάτες και αφιερώστε λίγο χρόνο για να φτιάξετε μόνοι σας κέτσαπ με αγνές πρώτες ύλες, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Αξίζει τον κόπο! Φυλάξτε την στο ψυγείο για όλες τις συνταγές σας.

Υλικά
(για 1 βάζο)

4 κιλά ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 φλιτζάνια μηλόξιδο ή ξίδι από λευκό κρασί
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 δαφνόφυλλο
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών
1/2  κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη.
2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 1 ώρα. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και πολτοποιούμε με μίξερ χειρός.
3. Την περνάμε από σουρωτήρι και τη βάζουμε ξανά να βράσει μέχρι να συμπυκνωθεί και να μείνει περίπου το 1/4.
4. Αφήνουμε την κέτσαπ να κρυώσει ελαφρά και τη συνέχεια την αποθηκεύουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείται στο ψυγείο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;