Κατηγορίες

Σάλτσα πέστο από κολοκυθάκια

11/06/2018 12:00, 0 σχόλια

Σάλτσα πέστο από κολοκυθάκια
Μία ντελικάτη σάλτσα πέστο με ωμά κολοκυθάκια και φρέσκο βασιλικό. Είναι εξαιρετική για γρήγορες καλοκαιρινές μακαρονάδες ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί  ως αρωματικό ορεκτικό.

Υλικά
(για 4 μερίδες)

2 φλιτζάνια κολοκύθι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/4 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
2-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Στύβουμε πολύ καλά σε μια πετσέτα κουζίνας το τριμμένο κολοκύθι, για να αποβάλει τα πολλά νερά.
2. Βάζουμε το κολοκύθι στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο ή λίγο λάδι ακόμα για να γίνει πιο ρευστή.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;