Κατηγορίες

Εύκολη σάλτσα ντομάτας

Εύκολη σάλτσα ντομάτας
Συνταγή για μία απλή αλλά βαθιά νόστιμη σπιτική σάλτσα ντομάτας. Είναι ιδανική για ζυμαρικά, αλλά μπορεί να ταιριάξει με τα πάντα. Μια καλή σάλτσα ντομάτας μπορεί να μετατρέψει ένα απλό πιάτο σε κάτι ξεχωριστό. Τα υλικά μιλούν από μόνα τους!

Υλικά
(για 4 μερίδες ζυμαρικών)

600 γρ. φρέσκες, ώριμες ντομάτες (περασμένες από τον τρίφτη)
1 1/2  κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/2 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
1/2 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί.
2. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη (προαιρετικά) και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει μια παχύρρευστη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Μερικά λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη ρίγανη και το βασιλικό.
3. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σάλτσα και αν θέλουμε την περνάμε από το multi ώστε να γίνει πιο βελούδινη.
4. Την ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε και είναι έτοιμη να συνοδεύσει τα ζυμαρικά μας ή να νοστιμίσει άλλα πιάτα. Μπορούμε να τη φυλάξουμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;