Κατηγορίες

Σαλάτα με σύκα, φέτα, ρόκα και προσούτο

Σαλάτα με σύκα, φέτα, ρόκα και προσούτο
Δώστε μία επιπλέον νότα γεύσης και νοστιμιάς στο καθημερινό σας τραπέζι, γεμάτη με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Γεμίστε τη μέρα σας με τραγανές μπουκιές σε όλα τα χρώματα κι αρώματα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4-5 σύκα, κομμένα στα τέσσερα
1 ματσάκι ρόκα, τα τρυφερά φύλλα
8 λεπτές φέτες προσούτο, κομμένες στη μέση
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ.
2. Σε μια σαλατιέρα απλώνουμε τα πιο μεγάλα φύλλα της ρόκας και πάνω τους τοποθετούμε τα σύκα, το προσούτο και τα υπόλοιπα φύλλα ρόκας κομμένα στα δύο. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα και ραντίζουμε με το ντρέσινγκ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;