Κατηγορίες

Μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών

Μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών
Δροσερή σαλάτα με ζυμαρικά, γεμάτη αγαπημένες γεύσεις Μεσογείου. Μπορεί να σταθεί ως ένα ελαφρύ ολοκληρωμένο πιάτο ή συνοδευτικό ψητών κρεάτων.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

500 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες (φιογκάκια)
4 κ.σ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
15 ελιές ανάμεικτες καλαμών και πράσινες χωρίς κουκούτσι
250 γρ. κατσικίσια φέτα, κομμένη σε κυβάκια
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τους ρίχνουμε κρύο νερό και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας σε ένα μπολάκι το λάδι και το μπαλσάμικο.
3. Προσθέτουμε στο μπολ με τα μακαρόνια, τις ντομάτες, τις ελιές, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, απλώνουμε από πάνω τη φέτα, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;