Κατηγορίες

Κους κους με ψητά λαχανικά

Κους κους με ψητά λαχανικά
Μια απόλυτα θρεπτική και ισορροπημένη σαλάτα με τη νοστιμιά των ψητών λαχανικών. Συνοδέψτε με φρέσκο ψωμί και λευκό κρασί για ένα υπέροχο και ελαφρύ γεύμα. 

 Υλικά

(για 6 άτομα)

2 φλιτζάνια κους κους
200 γρ. κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
3 μέτριες πατάτες
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρές λωρίδες
12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι μπαλσαμικό
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν (περίπου 10-12 λεπτά). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
2. Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα αλείφουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μπαλσάμικο και το θυμάρι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τα που και που, περίπου για 45 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Ετοιμάζουμε το κους κους: Βράζουμε τα 3 φλιτζάνια ζωμού, ρίχνουμε ανακατεύοντας το κουσκούς και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνουμε το κους κους να πιει το ζουμί του. Ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι 2-3 φορές για να αφρατέψει.
4. Προσθέτουμε το κους κους στο ταψί με τα λαχανικά, προσθέτουμε περισσότερο αλατοπίπερο αν θέλουμε κι ανακατεύουμε. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;