Κατηγορίες

Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar Salad)

H πιο δημοφιλής σαλάτα στην κλασική εκδοχή της. Απλή, νόστιμη και γρήγορη, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε τραπέζι. Για ένα πιο χορταστικό πιάτο, προσθέστε φιλέτο κοτόπουλο και τραγανό μπέικον.

Υλικά 
(για 4 άτομα)

1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένο 
6-8 αντσούγιες
1 παχιά φέτα ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο, 1 ψιλοκομμένη + 1 ολόκληρη 
1 αυγό
μισό λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
παρμεζάνα
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Αφαιρούμε τα μεγάλα εξωτερικά φύλλα του μαρουλιού και κρατάμε τα μικρότερα κομμάτια στο κέντρο.
2. Κόβουμε σε κυβάκια το ψωμί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ψωμί. Το αφήνουμε για ένα περίπου λεπτό, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη ένα λεπτό, μέχρι τα κυβάκια να χρυσίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. 
3. Κόβουμε τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου στη μέση και τρίβουμε με τις κομμένες πλευρές το εσωτερικό ενός ευρύχωρου μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, στύβουμε μισό λεμόνι και τα χτυπάμε μαζί. Μόλις συνδυαστούν, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 
4. Ρίχνουμε τα φύλλα μαρουλιού στο μπολ και ανακατεύουμε ώστε να αλειφτούν καλά με τη σος. 
5. Μεταφέρουμε τα φύλλα μαρουλιού σε μια πιατέλα. Τοποθετούμε ένα κρουτόν και μια αντσούγια σε κάθε φύλλο, σκορπίζουμε από πάνω φλούδες παρμεζάνας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;