Κατηγορίες

Σαλάτα Ντάκος «Αλλιώς»

Σαλάτα Ντάκος «Αλλιώς»
Πειράξαμε μία από τις πιο γνωστές, κρητικές σαλάτες και δημιουργώντας ένα πιάτο, στο οποίο το χθες συνομιλεί δημιουργικά με το σήμερα. 

Υλικά
(για 1 σαλάτα)

Για το «τζατζίκι» αβοκάντο
2  ώριμα αβοκάντο (καθαρισμένα)
5 γρ. γλυκόζη
7 γρ. χρένο (αγριοράπανο) τριμμένο
1 μικρό αγγούρι τριμμένο και στυμμένο από τα υγρά
10 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
5 γρ άνηθος ψιλοκομμένος
Λίγο σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
Αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα 
Τρυφερά φύλλα σαλάτας
Ντοματίνια
Κρέμα βαλσάμικο
Φρέσκο κρεμμύδι
Ραπανάκια λεπτοκομμένα 
Άνηθος
3 παξιμάδια (χοντροσπασμένα) 
Λίγο ρακή 
Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το «τζατζίκι» σε ένα μπολ και βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
2. Διαβρέχουμε τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και ρακή.
3.Τοποθετούμε από πάνω το «τζατζίκι» και τη σαλάτα. 
4. Ολοκληρώνουμε με μερικές σταγόνες κρέμα βαλσάμικου και σερβίρουμε. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;