Κατηγορίες

Μανιτάρια σοτέ με κονιάκ

Μανιτάρια σοτέ με κονιάκ
Άλλη μια υπέροχη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών, πανεύκολη και γρήγορη. Τα σερβίρουμε ζεστά σαν ορεκτικό και σαν σαλάτα, πάνω σε μπρουσκέτες και ή σαν συνοδευτικό πιάτο σε ψητά κρέατα. Απολαύστε τα!

 Υλικά

(για 8 μερίδες)

3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1,5 κιλό ανάμεικτα μανιτάρια της αρεσκείας μας (ασπρομανίταρα, πορτομπέλο, πλευρώτους κ.λπ.)
10 κλωναράκια θυμάρι
1/4 φλιτζανιού συν 2 κ.σ. κονιάκ
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα, χωρίς να τα πλύνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
2. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια και το μισό θυμάρι. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν ωραία.
3. Σβήνουμε με το μισό κονιάκ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα ξύνοντας τα καφέ κομμάτια στον πάτο του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μανιτάρια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;