Κατηγορίες

Χτυπητά αυγά (scrambled) με μανιτάρια και παρμεζάνα

Χτυπητά αυγά (scrambled) με μανιτάρια και παρμεζάνα
Αυγά σκραμπλ σε μια σπέσιαλ συνταγή. Τα σερβίρουμε με φέτες του τοστ περασμένες ελαφρά από τη φρυγανιέρα. Τα συγκεκριμένα τρώγονται θαυμάσια και σαν βραδινό ως σαλάτα.

 Υλικά

(για 2 μερίδες)

2 αυγά
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. γάλα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και την παρμεζάνα. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ψήνουμε για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ταυτόχρονα απαλά με μια σπάτουλα.
3. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά κα το μείγμα αποκτήσει κρεμμώδη και ψιχουλιαστή υφή είναι έτοιμο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;