Κατηγορίες

Σαλάτα με κριθαράκι, κοτόπουλο και φέτα

Σαλάτα με κριθαράκι, κοτόπουλο και φέτα
Αν ψάχνεις μια απλή και εύκολη συνταγή για να αξιοποιήσεις το κοτόπουλο που περισσέψετε, τότε αυτή η χορταστική σαλάτα είναι για εσένα. Κρύα ή ζεστή, μπορεί να καταναλωθεί σαν γεύμα και είναι το ίδιο απολαυστική.

 Υλικά

(για 4-6 άτομα)

350 γρ. κριθαράκι
3 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλο ψημένο, κομμένο σε κομμάτια
1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.γ. μέλι
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζουμε.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το κριθαράκι με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα πέντε υλικά (μέχρι τη ρίγανη).
3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, το μηλόξυδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
4. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;