Κατηγορίες

Σαλάτα με κοτόπουλο Coronation

Σαλάτα με κοτόπουλο Coronation
Σας έμειναν κομμάτια από ψητό κοτόπουλο και ψάχνετε έναν πρωτότυπο και νόστιμο τρόπο για να τα αξιοποιήσετε; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο coronation ή αλλιώς κρύο κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ. Το coronation chicken πρωτοφτιάχτηκε στη Μεγάλη Βρετανία την παραμονή της στέψης της βασίλισσας το 1952.

 Υλικά
(για 4 άτομα)

600 γρ. ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε φέτες
25 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα
10 γρ. βούτυρο
1/2 κ.σ. κάρυ
1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
5 γρ. τοματοπελτέ
80 ml λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
50 ml ζωμό κότας
15 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
70 γρ. μαγιονέζα
20 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. κρεμ φρες
10 ml χυμό λεμονιού
5 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
αλάτι & μαύρο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα
20 γρ. καβουρδισμένα αμύδγαλα σε φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 καρδιές μαρουλιού
2-3 χούφτες ανάμεικτα φύλλα σαλάτας

Εκτέλεση

1. Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι πασπαλίζοντας με λίγο αλατοπίπερο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το κάρυ και τον τοματοπελτέ και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Έπειτα ρίχνουμε τη μαρμελάδα βερίκο και τον ζωμό κοτόπουλου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
3. Μόλις κρυώσει, ανακατεύουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας τελευταίο το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να μαριναριστεί έως 2 ώρες,
4. Για να σερβίρουμε, απλώνουμε το μαρούλι και τα φύλλα σαλάτας στο κάτω μέρος ενός μπολ ή μιας πιατέλας. Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζουμε με τα αμύδγαλα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;