Κατηγορίες

Αρωματική σαλάτα με κριθαράκι και λαχανικά

Αρωματική σαλάτα με κριθαράκι και λαχανικά
Μια νόστιμη και ελκυστική στην όψη σαλάτα ζυμαρικών, πλημυρισμένη από αρώματα και ανάμεικτες γεύσεις. Τρώγεται κρύα ή ελαφρώς ζεστή και μπορεί να  εμπλουτιστεί με επιπλέον λαχανικά της αρεσκείας μας.

Υλικά

(για 4-5 άτομα)

400 γρ. κριθαράκι χοντρό
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
150 φρ. φέτα θρυμματισμένη με τα δάχτυλα (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος

3 κ.σ. χυμό λεμόνι
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Στο μεταξύ σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις πιπεριές, αλατοπίπερο και τις ελιές για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Χτυπάμε σε μπολάκι τα υλικά για τη σος.
4. Σουρώνουμε το κριθαράκι, το μεταφέρουμε σε πιατέλα, του προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
5. Προσθέτουμε στην πιατέλα τα σοταρισμένα λαχανικά και τις ελιές, τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με τη φέτα.
6. Ραντίζουμε με τη σος και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;