Κατηγορίες

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο με σκόρδο και μπέικον

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο με σκόρδο και μπέικον
Ψημένα λαχανάκια Βρυξελλών με σκόρδο και μπέικον. Ένα νόστιμο και διαφορετικό πιάτο ιδανικό ως συνοδευτικό ή βραδινό.

 Υλικά

(για 4-5 άτομα)

750 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
150 γρ. μπέικον σε κομματάκια
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών από κύβο λαχανικών
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα λαχανάκια και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
2. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε πιπέρι, πάπρικα, λάδι, σκόρδο,  ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε στην επιφάνεια το μπέικον.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά γυρίζοντας μια φορά τα λαχανάκια ώστε να ψηθούν από παντού.
4. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;