Κατηγορίες

Ζεστή σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, αχλάδι και blue cheese

Ζεστή σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, αχλάδι και blue cheese
Ο υπέροχος συνδυασμός αχλαδιού και μπλε τυριού είναι ένας καλό τρόπος να δώσουμε γεύση σε ένα απλό πιάτο με ψητό κοτόπουλο και να φτιάξουμε μια ιδιαίτερη και χορταστική σαλάτα.

 Υλικά

(για 4 άτομα)

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
2 κ.σ. μηλόξυδο
2 ώριμα αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3/4 φλιτζανιού blue cheese, θρυμματισμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Το μεταφέρουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί εσωτερικά.
2. Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
3. Καθαρίζουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το ξίδι. Ρίχνουμε τα αχλάδια και τα ζεσταίνουμε ελαφρά. Ανακατεύουμε μέσα και τον μαϊντανό.
4. Κόβουμε το ψημένο κοτόπουλο σε κομμάτια της αρεσκείας μας και το τοποθετούμε πάνω από το σπανάκι. Ολοκληρώνουμε με τις φέτες αχλαδιού και το θρυμματισμένο τυρί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;