Κατηγορίες

Πικάντικο κους κους με μύδια

20/02/2018 12:00, 0 σχόλια

Πικάντικο κους κους με μύδια
Συνδυάστε τα μύδια με ένα ελαφρώς πικάντικο και αρωματικό κους κους και έχετε ένα λαχταριστό πιάτο! Μία ωραιότατη και εύκολη συνταγή, ιδανική και για τη νηστεία της Σαρακοστής.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1¼ φλιτζανιού κουσκούς
24 φρέσκα μύδια, καθαρισμένα
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1/4  κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μπούκοβο
1/2  φλιτζάνι νερό
400 γρ. ντοματίνια
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό, φέτες λεμόνι & ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
2.  Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώστε να μαραθεί και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για μισό λεπτό. Προσθέτουμε το νερό και τα ντοματίνια και αφήνουμε να πάρει βράση.
3. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά. Όταν τα μύδια ανοίξουν τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε ώστε να παραμείνουν ζεστά. Πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Προσθέτουμε και το κους κους στην κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά.
4. Σερβίρουμε βάζοντας σε μπολ το κους κους με τις πιπεριές και τα ντοματίνια και πάνω του απλώνουμε τα μύδια. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και συνοδεύουμε με φέτες λεμονιού και ψωμί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;