Κατηγορίες

Γλώσσες τηγανητές πανέ

Γλώσσες τηγανητές πανέ
Η γλώσσα είναι ένα ψάρι οικονομικό, εύκολο στο καθάρισμα και στο μαγείρεμα και ίσως το πιο αγαπημένο των παιδιών. Σας δίνουμε μια απλή, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για να το απολαύσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ή κατεψυγμένη γλώσσα.

Υλικά
(για 2 άτομα)

2 φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα (αν είναι δύσκολο να βρούμε φρέσκα)
1 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
3/4 φλιτζανιού καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα
αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό ή λίγο γάλα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

Για το γαρνίρισμα
4 φέτες λεμονιού
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό



Εκτέλεση
1. Αφήνουμε τις γλώσσες σε ενα σουρωτήρι να ξεπαγώσουν τελείως. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχουν πολύ νερό. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με θυμάρι.
2. Περνάμε τις γλώσσες από το αλεύρι, στη συνέχεια από το χτυπημένο αυγό και μετά από την φρυγανιά γυριζοντάς τες έτσι ώστε η φρυγανιά να τις καλύψει παντού.
3. Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά. Τηγανίζουμε τις γλώσσες 3-4 λεπτά από κάθε μεριά. Με τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί.
4. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;