Κατηγορίες

Αραβική σούπα με φακές

Αραβική σούπα με φακές
Αυτή η σούπα αποτελεί ένα κλασικό τοπικό πιάτο της αιγυπτιακής, γαστρονομικής κουλτούρας. Ένα ζεστό μπολ από αυτήν την κρεμώδη και ελαφρώς πικάντικη σούπα με φακές είναι ό,τι πρέπει για ένα δυναμωτικό γεύμα τις κρύες μέρες και νύχτες. 

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

100 γρ. καρότο, κομμένο σε φέτες
100 γρ. σέλινο, χοντροκομμένο
100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
300 γρ. κίτρινες φακές
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα κόλιανδρο
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε και μουλιάζουμε τις φακές σε νερό για 30 λεπτά.
2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο μαζί με τα φύλλα δάφνης στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις φακές και τον ζωμό λαχανικών και φέρνουμε σε βρασμό.
3. Καθώς βράζουν οι φακές, προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Τις μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
4. Χτυπάμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός και προσθέτουμε λίγο περισσότερο ζωμό αν χρειάζεται ή αν προτιμάμε να είναι πιο αραιή.
5. Τη σερβίρουμε ζεστή περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;