Κατηγορίες

Φέτες τόνου με πατάτες και αρωματικά στο φούρνο

Φέτες τόνου με πατάτες και αρωματικά στο φούρνο
Νόστιμο και γρήγορο φαγάκι με ένα οικονομικό ψάρι, που φτιάχνεται εύκολα και τρώγεται από όλους. Το δενδρολίβανο θα δώσει εξαιρετικό άρωμα και δεν πρέπει με τίποτα να το παραλείψετε.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
4 φέτες φρέσκου τόνου (1300 γρ. περίπου)
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη τριμμένη
1 κ.σ. θρούμπι
2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
4-5 φύλλα δάφνης
1.κ.σ. θυμάρι
4-5 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Ανακατεύουμε μέσα σε ένα ταψί τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο κι όλα τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι οι πατάτες να είναι σχεδόν έτοιμες. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
3. Κόβουμε τη κάθε φέτα τόνου στα τέσσερα, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;