Κατηγορίες

Αγριογούρουνο σε κόκκινο κρασί

Αγριογούρουνο σε κόκκινο κρασί
Ξεχωριστό και μοναδικό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να έχετε πάλι όρεξη για μαγείρεμα. Πρωτότυπες συνταγές, που θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα τις λατρέψουν όλοι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό αγριογούρουνο, κομμένο σε κύβους  
1 λίτρο κόκκινο κρασί καλής ποιότητας 
2 κρεμμύδια
1 καρότο, καθαρισμένο 
1 κλωνάρι δενδρολίβανο 
1 κλαδάκι σέλερι, πλυμένο 
1 φύλλο δάφνης 
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Χύνουμε το κρασί σε ένα κεραμικό ή ατσάλινο σκεύος και προσθέτουμε 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο, το καρότο, το σέλερι, το φύλλο δάφνης, το δενδρολίβανο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 12 ώρες.
2. Κόβουμε σε φέτες το υπόλοιπο κρεμμύδι, το ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το σοτάρουμε ελαφρά σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά. 
3. Εν τω μεταξύ, βγάζουμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα και το στραγγίζουμε καλά. Μόλις το κρεμμύδι έχει ψηθεί για 8 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το αγριογούρουνο και το αφήνουμε να τραβήξει τη γεύση του κρεμμυδιού για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μισό ποτήρι κρασί από τη μαρινάδα και αφήνουμε να μειωθούν τα υγρά.
4. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 3 ώρες ή μέχρι το αγριογούρουνο να μαλακώσει καλά. Όσο μαγειρεύεται, μπορούμε να υγράνουμε το κρέας, αν χρειάζεται, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;