Κατηγορίες

Καροτόσουπα με τζίντζερ και αβοκάντο

Καροτόσουπα με τζίντζερ και αβοκάντο
Αν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη μπορούμε να δημιουργήσουμε απολαυστικά πιάτα και πολύ θρεπτικά. Για παράδειγμα αυτή την υπέροχη σούπα που συνδυάζει το καρότο με το αβοκάντο και άλλα ενδιαφέροντα υλικά που δένουν τέλεια μεταξύ τους. 

 Υλικά

(για 4 άτομα)

2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
5-6 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ζάχαρη
3 1/3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
1/4  φλιτζανιού κρεμ φρες συν 4 κ.γ. για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πίπερι



Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τα καρότα, συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το αβοκάντο με 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.
4. Πολτοποιούμε τη σούπα, προσθέτουμε την κρεμ φρες, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
5. Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ προσθέτοντας στην κορυφή κάθε μπολ 1 κ.γ. κρεμ φρες και 1 κ.σ. από τα κομμάτια του αβοκάντο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;