Κατηγορίες

Κουνουπίδι με πατάτες γιαχνί

Κουνουπίδι με πατάτες γιαχνί
Ένας εύκολος τρόπος να απολαύσουμε το κουνουπίδι μαζί με πατάτες. Νόστιμο και θρεπτικό φαγάκι που ταιριάζει τέλεια με φέτα και τραγανό ψωμί.

 Υλικά

(για 4 άτομα)

1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 φύλλο δάφνης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
1/2 κ.σ. ντοματοπολτό
1/2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή γλυκιά
1/3 κ.γ. πάπρικα καυτερή
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το φύλλο δάφνης και τις πατάτες και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά το σοτάρισμα.
2. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τη γλυκιά και τη καυτερή πάπρικα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε ελαφρά 1-2 φορές και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 25 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.
3. Σερβίρεται ζεστό με χωριάτικο ψωμί και φέτα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;