Κατηγορίες

Αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με δενδρολίβανο

Αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με δενδρολίβανο
Έχετε όρεξη για παϊδάκια αλλά ο καιρός δεν επιτρέπει το ψήσιμο στα κάρβουνα; Με αυτή τη συνταγή, μια χαρά θα γίνουν και στο φούρνο τα παϊδάκια σας, ζουμερά, μοσχομυριστά και λαχταριστά.

Υλικά
(για 4-5 άτομα)

1 ½ κιλό αρνίσια παϊδάκια
1 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
1κ.σ. τριμμένο δενδρολίβανο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι

Για τη μαρινάδα

1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες και αυτές στα τέσσερα
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
1 κ.σ. τριμμένο δενδρολίβανο
1/4 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο



Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα κεραμικό ταψί και τα περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
2.  Ενώ τα παϊδάκια μαρινάρονται, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο, τα απλώνουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε τη μαρινάδα περασμένη από σουρωτήρι και ψήνουμε για 14-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν εσωτερικά. Γυρίζουμε τον φούρνο στο γκριλ αλατίζουμε τα παϊδάκια και τα ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν χρώμα.
3. Βγάζουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα, περιχύνουμε με το λεμόνι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και δενδρολίβανο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;