Κατηγορίες

Ζυμαρικά orecchiette με μπρόκολο και πανσέτα

Ζυμαρικά orecchiette με μπρόκολο και πανσέτα
Μία φανταστική συνταγή της ιταλικής κουζίνας που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι οι φαν του μπρόκολου κι όχι μόνο. Ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσετε είναι ελάχιστος, αλλά το αποτέλεσμα μοναδικό.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 πακέτο ζυμαρικά orecchiete
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δύο
3 κ.σ. κουκουνάρι
100 γρ. παντσέτα καπνιστή σε φέτες, κομμένη σε κομματάκια (ή μπέικον)
5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
300 γρ. φουντίτσες μπρόκολου
1 μπολ τριμμένη παρμεζάνα



Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κουκουνάρια μέχρι να αρχίσουν  να παίρνουν χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και την παντσέτα συνεχίζοντας για 1 λεπτό ακόμη το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
3. Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά και τη συνέχεια τα σουρώνουμε. Τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του τηγανιού με το μπρόκολο και την πανσέτα. Αν φαίνονται πολύ στεγνά προσθέτουμε λίγο από το βραστό νερό που φυλάξαμε.
4. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;