Κατηγορίες

Σπιτικά Corn Dogs

Σπιτικά Corn Dogs
Γνωρίζατε ότι εκτός από το hot dog υπάρχει και το corn dog; Πρόκειται για ένα απολαυστικό λουκάνικο σε ξυλάκι, βουτηγμένο σε χυλό από καλαμποκάλευρο, που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι στην Αμερική.

Υλικά

(για 10 corn dogs)

10 λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κ.σ. φυτικό λάδι
1 κ.σ. μέλι
10 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι
ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια μαζί με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη.
2. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το λάδι και το μέλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
3. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών σε αυτό με το αλεύρι, προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας σχετικά πυκνός χυλός. Τον αδειάζουμε σε ένα ψηλό βάζο ή ποτήρι.
4. Σκουπίζουμε καλά τα λουκάνικα με απορροφητικό χαρτί και περνάμε στο καθένα από ένα ξύλινο καλαμάκι.
5. Σε μια ψηλή και βαθιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο (ώστε να βυθίζονται τα λουκάνικα) να ζεσταθεί καλά. Βουτάμε κάθε λουκάνικο μέσα στον χυλό, φροντίζοντας να καλυφθεί ολόκληρο, το βγάζουμε αργά από το χυλό, αφήνοντας να στάξει η περίσσεια μέσα στο σκεύος, και αμέσως το βάζουμε στο ζεστό λάδι. Κρατώντας το από την ξύλινη άκρη, το στριφογυρίζουμε μέσα στο λάδι για 3 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει απ' όλες τις μεριές. Το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα λουκάνικα.
6. Σερβίρουμε τα corn dogs ζεστά με κέτσαπ και μουστάρδα ή σος της αρεσκείας μας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;