Κατηγορίες

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό
Ένα φαγητό κλασική αξία για το κυριακάτικο τραπέζι και τις γιορτές. Εδώ σας προτείνουμε μια απλά και πολύ νόστιμη γέμιση, αλλά εσείς μπορείτε να το γεμίσετε με ό,τι βάλει η φαντασία σας.

Υλικά

(για 6 μερίδες)

1 μεγάλο κοτόπουλο (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ξεκοκαλίσει ολόκληρο και να το αφήσει με την πέτσα)
200 γρ. μπέικον σε φέτες
200 γρ. γραβιέρα, σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. θυμάρι ξερό ή ρίγανη
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
2. Απλώνουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω σε μια επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα. Το αλείφουμε με το μείγμα μουστάρδας. Βάζουμε στο κέντρο το μπέικον, το τυρί και αλατοπίπερο.
3. Τυλίγουμε προσεκτικά το κοτόπουλο σε ρολό και το δένουμε σφιχτά με σπάγκο μαγειρικής ή το περνάμε στο ειδικό δίχτυ. Το βάζουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λάδι, προσθέτουμε λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
4. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφαιρούμε το σπάγγο. Βάζουμε το ρολό σε πιατέλα και κόβουμε σε φέτες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;