Κατηγορίες

Σπαγγέτι με πέστο και μπρόκολο

Σπαγγέτι με πέστο και μπρόκολο
Ξεφεύγουμε από τις κλασικές μακαρονάδες και παντρεύουμε το μπρόκολο με μια υπέροχη κρεμώδη σάλτσα πέστο από βασιλικό, καρύδια και φρέσκια ρικότα. Είναι πεντανόστιμη και θα αρέσει πολύ στους μακαρονάδες κι όχι μόνο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 πακέτο σπαγγέτι
200 γρ. μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
2 κ.σ. καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
1/4 φλιτζανιού φρέσκια ρικότα (ή ανθότυρο)
2 κ.σ. ζεστό νερό
1/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα συν έξτρα για το σερβίρισμα
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια και το βασιλικό και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πάστα. Προσθέτουμε τη ρικότα, 2 κ.σ ζεστό νερό και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση. Μεταφέρουμε την πέστο σε ένα μπολ.
2. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Αφού βράσουν για 5 λεπτά, προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε μέχρι να γίνουν al dente τα ζυμαρικά. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους. Προσθέτουμε 1/4 φλιτζανιού από το νερό των ζυμαρικών στην πέστο και ανακατεύουμε. Η σάλτσα μας πρέπει να είναι κρεμώδης. Αν χρειάζεται προσθέτουμε περισσότερο νερό.
3. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και τα ανακατεύουμε αμέσως με τη σάλτσα. Τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;