Κατηγορίες

Κεφτεδάκια με τραχανά

Κεφτεδάκια με τραχανά
Αν σας αρέσει να δοκιμάζετε τον τραχανά με το κρέας σε διάφορους συνδυασμούς, τότε θα αγαπήσετε αυτά τα νόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια. Ο γλυκός τραχανάς στο μείγμα του κιμά δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά
(Για 4 άτομα)

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
1/2 φλιτζάνι τραχανά γλυκό
ψίχα από 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένες και καλά στυμμένες
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο τριμμένο
2 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
2 αυγά χτυπημένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τηγάνισμα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τραχανά και ρίχνουμε καυτό νερό ίσα-ίσα να τον σκεπάσει. Τον αφήνουμε 10-15 λεπτά να μαλακώσει, τον σουρώνουμε και τον πιέζουμε στο σουρωτήρι με το χέρι μας ώστε να φύγουν τα υγρά του.
2. Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μαζί και τον τραχανά. Ζυμώνουμε καλά, κάνουμε το περιεχόμενο σαν μπάλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;