Κατηγορίες

Μακαρονάδα με σαρδέλες και ντοματίνια

Μακαρονάδα με σαρδέλες και ντοματίνια
Φτιάξτε στο πι και φι μια νοστιμότατη θαλασσινή μακαρονάδα με σαρδέλες από κονσέρβα, ντοματίνια και τραγανά ψίχουλα ψωμιού στο ρόλο του τριμμένου τυριού. Πανεύκολο και χορταστικό πιάτο με φτηνά υλικά.

 Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. ταλιατέλες ή σπαγγέτι
2 κονσέρβες σαρδέλες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στα δύο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού, ροδισμένα σε ελάχιστο ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ντοματίνια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ακόμη. Μόλις βγάλουν τα αρώματά τους, προσθέτουμε τις σαρδέλες και με μια ξύλινη κουτάλα τις σπάμε σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέτουμε τον βασιλικό και το κουκουνάρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά (αφού τα έχουμε σουρώσει πρώτα) στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
4. Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με ψίχουλα και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;