Κατηγορίες

Χταποδοκεφτέδες με φρέσκα μυρωδικά

Χταποδοκεφτέδες με φρέσκα μυρωδικά
Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. Ιδιαίτερες προτάσεις καθημερινά, για να γεύεστε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 χταπόδι (1 κιλό περίπου), τα πλοκάμια του
2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουσκεμένο, καλά στραγγισμένο και θρυμματισμένο
2 ντομάτες φρέσκες, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού δυόσμο
1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα μαζί με τα δαφνόφυλλα και το ξύδι και το βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του, να πάρει ένα ζωηρό ροζέ χρώμα και να μαλακώσει (περίπου 30-40 λεπτά). Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αφαιρούμε από τα πλοκάμια το δέρμα και τα ψιλοκόβουμε.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο χταπόδι, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά, τη ντομάτα και το αυγό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Κάνουμε το μείγμα μια μπάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώρα να σφίξει.
3. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε δόσεις, σε αρκετό ελαιόλαδο (να τα καλύπτει ως τη μέση), μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;