Κατηγορίες

Κοτόπουλο Cordon Bleu

Κοτόπουλο Cordon Bleu
Λαχταριστά φιλέτα κοτόπουλου γεμιστά με τυρί και ζαμπόν, τραγανά εξωτερικά και ζουμερά μέσα. Ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους. Αν προσέχετε τη διατροφή σας, μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο. Τα συνοδεύουμε με πουρέ, τηγανητές πατάτες ή σαλάτα της αρεσκείας μας.

Υλικά

(για 4 άτομα)

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 φέτες γραβιέρα ή κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
4 φέτες ζαμπόν
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε τα φιλέτα οριζοντίως και τα ανοίγουμε (σαν φάκελο) χωρίς να τα κόψουμε στα δύο. Τα χτυπάμε καλά με το πλατύ μέρος από ένα μπαλτά να λεπτύνουν. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές και απλώνουμε μέσα στην εσοχή τους από μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν στο καθένα. Κλείνουμε τα φιλέτα και στερεώνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
2. Τα αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Στη συνέχεια τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά φροντίζοντας να παναριστούν ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα φιλέτα (έχοντας αφαιρέσει τις οδοντογλυφίδες) για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα απ' έξω και να ψηθούν μέσα. Μόλις ασπρίσει το κρέας του κοτόπουλου είναι έτοιμα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;