Κατηγορίες

Macaroni με κρεμώδη σάλτσα τυριών και σκόρδου

Macaroni με κρεμώδη σάλτσα τυριών και σκόρδου
Υπέροχο comfort πιάτο ζυμαρικών με πλούσια άσπρη σάλτσα και σκορδάκι, ιδανικό για εκείνες τις χειμωνιάτικες βραδιές που ζητούν κουβερτούλα στον καναπέ και κάτι εύκολο που θα ζεστάνει τα μέσα μας.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 πακέτο μακαρόνι κοφτό
50 γρ. βούτυρο
3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.σ. αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί (όπως γραβιέρα, παρμεζάνα κ.ά.)
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.  Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει το άρωμά του, προσέχοντας να μην καεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το χρώμα του να αρχίσει να σκουραίνει λίγο. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά περίπου.
3. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να δένει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να δέσει η σάλτσα.
4. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε να καλυφθούν με τη σάλτσα. Αν θέλουμε, αραιώνουμε με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα μαϊντανό και τα σερβίρουμε ζεστά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;