Κατηγορίες

Κρεατόσουπα με ρύζι και ντομάτα

Κρεατόσουπα με ρύζι και ντομάτα
Πλούσια και δυναμωτική κοκκινιστή σούπα με μοσχάρι και ρύζι. Το καλύτερο φαγητό για μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

1200 γρ. μοσχάρι από ελιά κομμένο σε μικρές μερίδες.
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
3-4 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες
χυμό από 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 κ.σ. ντοματοπολτός
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα
300 γρ. ρύζι για σούπα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μοσχάρι να βράσει. Ξαφρίζουμε συνεχώς το φαγητό μέχρι το κρέας να αρχίσει να βράζει και να μη δημιουργείται αφρός.
2.  Προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μιάμιση περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά.
3. Ρίχνουμε τότε τον χυμό από τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή περίπου ώρα ακόμη. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του χρόνου ελέγχουμε αν το ζουμί φτάνει για τη σούπα και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην κολλήσει το ρύζι στην κατσαρόλα.
4. Μόλις το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά, σβήνουμε τη φωτιά, περιμένουμε μερικά λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κλωναράκια σέλινου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;