Κατηγορίες

Μοσχαράκι στρογγανόφ

Μοσχαράκι στρογγανόφ
Συνταγή για τρυφερό μοσχαράκι με νόστιμη και πλούσια σάλτσα- ένα παραδοσιακό πιάτο από τη Ρωσία. Το σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας.

Υλικά

(για 4 άτομα)

600 γρ. μοσχάρι νουά κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. πάπρικα
200 γρ. μανιτάρια champignon σε φέτες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. βούτυρο
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. ντοματοπολτός
2 κ.σ. ψιλικομμένο μαϊντανό
300 γρ. αρωματικό ρύζι μπασμάτι βρασμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.
2. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του μοσχαριού, τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τις αλευρώνουμε. Τις σοτάρουμε στο τηγάνι που είχαμε σοτάρει τα μανιτάρια προσθέτοντας το κρεμμύδι και το λάδι.
3. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη δάφνη, 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και βράζουμε το μοσχάρι για 50 περίπου λεπτά μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
4. Προσθέτουμε το ντοματοπολτό και τα μανιτάρια και βράζουμε για 10-15 λεπτά ακόμη.
5. Αφού το μοσχάρι μείνει με λίγο ζουμί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να ανακατευθούν τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις ώστε να δέσει η σάλτσα.
6. Σερβίρουμε με αρωματικό πιλάφι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;