Κατηγορίες

Σολομός στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Σολομός στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας
Η μουστάρδα ταιριάζει πολύ με ψητά ψάρια. Εδώ, σε συνδυασμό με το γιαούρτι και το μέλι δίνει μια υπέροχη κρεμώδη σάλτσα για αυτό το γευστικότατο πιάτο σολομού.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φιλέτα σολομού
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
1/4 φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι
1/4 φλιτζανιού μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. μέλι
1/8 φλιτζανιού χυμό λεμονιού



Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ένα μεγάλο, βαθύ ταψί, πασπαλίζουμε με πιπέρι και περιχύνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά, αλείφοντας με πινέλο το κρασί στα φιλέτα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 
2. Όσο ψήνεται ο σολομός, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον άνηθο, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
3. Μόλις είναι έτοιμος ο σολομός, περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;