Κατηγορίες

Κουσκούς με πικάντικες γαρίδες και λαχανικά

Κουσκούς με πικάντικες γαρίδες και λαχανικά
Ένα πιάτο με απίστευτη νοστιμιά και άρωμα θάλασσας. Προσθέτουμε μια πικάντικη νότα με καυτερή πιπεριά και μερικά φρέσκα μυρωδικά για να δώσουμε έντονο άρωμα στο κουσκουσάκι.

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. κουσκούς
700 γρ. γαρίδες μέτριες αποφλοιωμένες και χωρίς κεφάλι
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. κουκουνάρι
1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε κομματάκια
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομματάκια
6 ντοματίνια τσέρι, τα 3 ολόκληρα και τα άλλα 3 κομμένα στη μέση
3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/5 φλιτζανιού κονιάκ
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο, την πιπεριά, τη μελιτζάνα, την καυτερή πιπεριά και το κουκουνάρι. Αφού σοταριστούν για 3-4 λεπτά ρίχνουμε τις γαρίδες, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και την πάπρικα και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη μέχρι οι γαρίδες να αρχίσουν να ροδίζουν. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό και βράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμη.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το κους κους βράζοντας για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
3. Βγάζουμε τα 2/3 της σάλτσας από το τηγάνι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κους κους και ανακατεύουμε ελαφρά στη φωτιά για 1 λεπτό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;