Κατηγορίες

Μακαρονάδα με «φρούτα της θάλασσας»

Μακαρονάδα με «φρούτα της θάλασσας»
Πανδαισία θαλασσινών σε ένα υπέροχο πιάτο. Σερβίρουμε με φρέσκο λευκό ψωμί κι ένα δροσερό, ανάλαφρο λευκό κρασί.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

500 γρ. σπαγγέτι
400 γρ. φρέσκα μύδια
7 γυαλιστερές
7 αχιβάδες
200 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και χωρίς κεφάλια
2 μέτρια φρέσκα καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες και αλατοπιπερωμένα
1 κόκκινη πιπεριά ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. θυμάρι
3-4 σταγόνες ταμπάσκο
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Ξεπλένουμε καλά και βουρτσίζουμε τα μύδια και τα υπόλοιπα όστρακα. Βεβαιωνόμαστε ότι όλα είναι καλά κλεισμένα. Πετάμε τα ανοιχτά.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τα ντοματίνια και την πάπρικα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το θυμάρι, το ταμπάσκο, αλατοπίπερο και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα όστρακα (μύδια αχιβάδες, γυαλιστερές) και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
3. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ. Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα καλαμαράκια. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα θαλασσινά. Πετάμε το λάδι που έμεινε.
4. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά από το μπολ και ανακατεύουμε 2-3 φορές απαλά σε χαμηλή  θερμοκρασία. Μεταφέρουμε τη μακαρονάδα σε μια μεγάλη πιατέλα, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;