Κατηγορίες

Φιλέτο σολομού ψητό με άρωμα πορτοκαλιού και «μακαρόνια» από κολοκύθι

Φιλέτο σολομού ψητό με άρωμα πορτοκαλιού και «μακαρόνια» από κολοκύθι
Εντυπωσιάστε με τις μαγειρικές σας ικανότητες με αυτό το ιδιαίτερο πιάτο με το φιλέτο σολομού, που λιώνει στο στόμα και το φρουτένιο άρωμα του πορτοκαλιού. 

Υλικά
(για 2 άτομα)

2 φιλέτα σολομού (περίπου 150 γρ. το καθένα)
2 κολοκυθάκια, κομμένα με το ειδικό εργαλείο σε πολύ λεπτές λωρίδες σαν μακαρόνια
χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
2 κ.γ. άνηθο ξερό τριμμένο
χυμό από 1/2 λεμόνι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φιλέτα σολομού, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 περίπου ώρες στο ψυγείο.
2. Βγάζουμε τα φιλέτα σολομό (δεν τα σκουπίζουμε), τα αλείφουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ στους 220 βαθμούς για 7-8 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
3. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι μαζί με το σκόρδο, ρίχνουμε τις λωρίδες κολοκυθιού, αλαταπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, να ζεσταθούν αλλά όχι να βγάλουν τα υγρά τους.
4. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τον άνηθο.
5. Μοιράζουμε στα πιάτα τα μακαρόνια κολοκυθιού, προσθέτουμε από πάνω τα φιλέτα σολομού και περιχύνουμε με τη σαλτσούλα από το μπολ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;