Κατηγορίες

Γαρίδες με ζυμαρικά σε καυτερή κόκκινη σάλτσα (fra diavolo)

Γαρίδες με ζυμαρικά σε καυτερή κόκκινη σάλτσα (fra diavolo)
Fra Daviolo στα ιταλικά σημαίνει «αδελφός διάβολος» και στη συγκριμένη περίπτωση αναφέρεται φυσικά στην πιπεράτη σάλτσα που συνοδεύει αυτό το λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με γαρίδες. 

Υλικά

(για 4 άτομα)

1/2 κιλό μεσαίου μεγέθους γαρίδες, καθαρισμένες και χωρίς το εντεράκι της ουράς
1/2 κιλό πένες
1 μάτσο σπαράγγια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
2 κρεμμυδάκια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια φουντίτσες μπρόκολο
1-2 ματσάκια βασιλικός
1 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
800 γρ. ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για τα ζυμαρικά
1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε τα  ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και 2 λεπτά πριν τα βγάλουμε τους ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις κρατάμε  ζεστές.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και  προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και ψήνουμε για πέντε λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές και το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, βασιλικό, ρίγανη, 1/4 κ.γ. αλάτι, λίγο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί. Προσθέτουμε την  τριμμένη ντομάτα, τα ζυμαρικά και τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε όλα τα συστατικά να σταθούν περίπου 2-3 λεπτά ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Πηγή: www.barbellsandbellinis.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;