Κατηγορίες

Πένες με σπαράγγια και αρακά

Πένες με σπαράγγια και αρακά
Ένα ελαφρύ πιάτο ζυμαρικών με κρεμώδη υφή και ιδιαίτερο άρωμα άνοιξης. Πένες με αρακά και σπαράγγια για όσους λατρεύουν να δοκιμάζουν πολλούς γευστικούς συνδυασμούς.

Υλικά
(για 4 άτομα)

2 ματσάκια φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε κομματάκια 1-1,5 εκ. περίπου
200 γρ. αρακά (κατεψυγμένο), αποψυγμένο
1 πακέτο ζυμαρικά πένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
4 κλωναράκια εστραγκόν
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το εστραγκόν, τα σπαράγγια και το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Ύστερα, προσθέτουμε τον αρακά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
2. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρούμε το εστραγκόν και προσθέτουμε 2 κ.σ. παρμεζάνα. Το αφήνουμε στην άκρη.
3. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο να βράσει. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά. Γαρνίρουμε προαιρετικά με παρμεζάνα και μερικά φυλλαράκια εστραγκόν και σερβίρουμε αμέσως.



Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;