Κατηγορίες

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Μανιταρόσουπα βελουτέ
Αυτή η λαχταριστή μανιταρόσουπα με τη βελούδινη υφή είναι η καλύτερη παρέα για τα κρύα βράδια. Εύκολη, υγιεινή και πολύ νόστιμη, θα γίνει μια από τις πιο αγαπημένες σας χειμωνιάτικες συνταγές.

 Υλικά

(για 6 άτομα)

500 γρ. μανιτάρια λευκά, 400 γρ. ψιλοκομμένα και 100 γρ. κομμένα σε λεπτές φέτες 
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
4 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
400 γρ. μανιτάρια σιτάκε, χωρίς τα κοτσάνια, τα καπέλα ψιλοκομμένα
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένο 
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού κρεμ φρες
1 1/2 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια με τον χυμό λεμονιού. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια και τα μανιτάρια σιτάκε μαζί με το ζωμό κότας και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μέτριο αντοκολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φετούλες και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Περνάμε τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ. Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρεμ φρες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά. Προσθέστε το κόλιανδρο και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ, γαρνίροντας με τα σοταρισμένα μανιτάρια και τον μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;